15:00

Stureby SK

Referat: IF Brommapojkarna - Stureby SK

Till final i Ersan även i år!
Vi visste på förhand att det skulle bli en riktigt tuff semifinal när BP F-05:1 stod för motståndet, och visst fick vi våra förväntningar bekräftade. Publiken bjöds på spel av hög kvalitet från bägge lagen i en match där BP började bäst. Under första fem minuterna visade man upp ett fint och snabbt passningsspel och Sturpens hjältar svarade med ett tajt och aggresivt försvarsspel. Efter hand kunde söders blå dock flytta upp ställningarna och etablera mer anfallsspel. Detta gav också utdelning i form av 1-0 efter en fin individuell prestation på ena kanten och spel genom straffområdet där bollen kunde rakas in vid bortre stolpen. Andra delen av halvleken var böljande med några chanser åt bägge hålll men 1-0 stod sig halvleken ut.

I andra var det SSK som kom ut starkast och visade på mycket fin inställning och bitvis också fina kombinationer. Lite slarv i onödan i passningsspelet gjorde dock att pricken över i inte riktigt kunde sättas dig, dock kändes matchen nu under full kontroll. Precis när det kändes som vi hade matchen kom dock lite snöpligt kvitteringen på en tappad boll och därefter även 1-2 när en snespark landade rakt på en BP-anfallare. Oturligt, men samtidigt uppträdde vi väl stressat med bollen i vissa lägen och då kan sånt hända. Tjejerna vek dock inte ner sig utan tvärtom så resulterade BP:s ledning i att vi började behandla bollen lite mindre stressat och öppna en ytor som bjöds på kanterna. Vi var nog många som redan jublade när en grym fint och ett vackert inlägg möttes på volley - men bollen smet utanför... Istället satte vi en riktigt fin crossboll i anfallet efter som möttes med en kylig lobb över den utrusande BP-keepern. Kort därefter var det dags igen när vi gjorde exakt det vi pratat om innan - visade vilja i bägge straffområdena! Redan när inlägget kom från högerkanten så syntes det lång väg att Nova var mer på tårna än försvaren. Genom att trycka sig före och möta inlägget med en bredsida i hörnet kunde vi gå upp till 3-2. Resten av matchen flöt på utan att vi släppte till några rejäla chanser och finalplatsen var ett faktum!

Denna gång gör vi en riktigt bra insats försvarsmässigt där tjejerna på egen hand också anpassade pressen på ett mycket fint sätt mot ett bollskickligt lag. Offensivt så gör vi en helt ok match framförallt genom en härlig intensitet och fina individuella prestationer. Vi blir dock lite pressade med bollen och slarvar lite i spelvändningar vilket gör att det känns som att vi har en växel till i det offensiva spelet. Huromshelst en riktigt kul match mellan två jämna och bra lag - precis vad vi behöver för att utvecklas. Vi ser redan fram emot nästa match mot trevliga och duktiga BP, det klart bästa motstånd vi stött på i år.

Nu väntar Vallentuna i final på Älvsjö IP 6 juni kl. 14.00. De lär vara revanschsugna sedan våra dubbla vinster i Söders Blå Vårcup...